Saznaj koje tajne krije Faros ERP zbirni obračun plaće!

Svaki ERP sustav mora imati funkcionalnost za zbirnu isplatu plaće ažurno usklađenu s relevantnim zakonskim odredbama! Faros ERP omogućava potpuno digitalnu brzu, točnu i transparentnu isplatu plaća uz podržane standarde SEPA i „batch booking“.

Isplata plaća predstavlja srž zadovoljstva zaposlenika i temeljni stup financijske stabilnosti svake poslovne organizacije. U suvremenom poslovanju, implementacija ERP sustava (Enterprise Resource Planning) ključna je za unapređenje i olakšavanje ovog procesa. ERP sustavi doprinose učinkovitosti, preciznosti i zadovoljstvu djelatnika u financijama i računovodstvu. S druge strane brza, točna i transparentna isplata plaća značajno doprinosi zadovoljstvu zaposlenika. Kada zaposlenici imaju povjerenje u sustav obračuna plaća, motivacija i angažiranost rastu.

Zbirni obračun plaće u Faros ERP programu

Mogućnost zbirne isplate plaće jedna je od onih funkcionalnosti ERP softvera na kojima su računovođe itekako zahvalne informatičkoj djelatnosti!

Faros ERP omogućava korisnicima lako i jednostavno prilagođavanje postavki koje omogućavaju automatski obračun svih plaća za sve djelatnike. Ovaj integrirani pristup olakšava praćenje svih relevantnih informacija na jednom mjestu od kojih se posebno izdvajaju evidencija radnog vremena i upravljanje kadrovima.

Zbirna isplata plaće kao napredna funkcionalnost dostupna je dugi niz godina i koriste je svi korisnici Faros ERP modula Plaće i kadrovi. Računovodstveni djelatnik jednim klikom u ERP programu nakon obračuna plaće automatski, precizno, bez grešaka i velikog gubitka vremena kreira datoteku za isplatu neto primanja, zdravstvenog osiguranja, doprinosa za MIO 1 i MIO 2 te porez i dodatke plaći.  Od početka ove godine, poslovne organizacije isplaćuju plaće bez prireza, sukladno novoj poreznoj reformi, na koju se Faros ERP prilagodio usklađujući se s izmjenama pravilnika o doprinosima.

Zbrini izvještaj plaća podešen je i za automatska knjiženja i povezivanja. Dan nakon isplate automatski se učita izvod (sva plaća po prometu) što Faros ERP automatski prepoznaje te knjiži na zadani konto postavljen u shemi knjiženja. Računovodstveni odjel može se osloniti na precizne izračune, smanjujući rizik od ljudskih pogrešaka i eliminirajući potrebu za dugotrajnim ispravcima.

Faros ERP podržava zbirnu isplatu plaće korištenjem datoteke s opcijom „batch booking“!

Podnošenje naloga za isplatu plaće u Faros ERP-u moguće je dostaviti sukladno SEPA standardu na dva načina:

  1. Format elektroničke datoteke za isplatom plaća (xml datoteka) za direktnu pojedinačnu isplatu plaće na račun svakog zaposlenika koja je vidljiva kao pojedinačna stavka na izvodu transakcijskog računa isplatitelja plaće.
  2. 001 xml datoteka uz opciju „batch booking“ omogućava terećene transakcijskog računa isplatitelja plaće u jednom iznosu i odobrenje više tekućih računa primatelja u različitim bankama.

Model “batch booking” je relativno novi način, a tvrtke ga sve više koriste jer smanjuje troškove i štiti načelo tajnosti plaća. Naime, računovođa koji učitava izvode više nema uvid u iznose plaća svojih kolega jer se učitava jedan zbirni iznos za plaće svih zaposlenika te se na izvodu knjiži jedna stavka za neto plaće.

E-mail platne liste u Faros ERP-a

Faros ERP program pruža zaposlenicima transparentan uvid u platne listiće na moderan način. Umjesto printano na papiru u tri kopije, zaposlenici mogu lako i brzo putem računala pristupiti informacijama o svojim primanjima, porezima i doprinosima, što pridonosi njihovom osjećaju sigurnosti.

Podsjećamo na naprednu mogućnost slanja platnih listića zaposlenicima putem e-mail uz visoku razinu sigurnosti i tajnosti podataka. Ova opcija štedi vrijeme, novac i doprinosi ekološkoj osviještenosti. Više detalja pročitajte u blog članku E-mail platne liste. U završnoj fazi testiranja je omogućavanje djelatnicima digitalno potpisivanje platnih lista, ali to je zasebna tema koju ćemo obraditi u skoro vrijeme!

Faros ERP ima napredne funkcionalnosti za obračun i isplatu plaće! Postani bezbrižan Faros ERP korisnik!

Naučite kako pripremiti siguran i uspješan prijenos podataka u ERP!

Učinkovita migracija podatka u ERP sustav

Migriranje podataka sastavni je dio Faros ERP poslovanja. Uspješno smo izvršili stotine projekata od manjih do zahtjevnih i kompleksnih velikih tvrtki. Pročitajte naša iskustva i

Kontakt

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničog iskustva.