Komercijalno i skladišno poslovanje

Uštedite vrijeme!
Povežite procese nabave, prodaje i robno-materijalnog knjigovodstva!

Izdvojene funkcionalnosti

Zašto FAROS komercijalno i skladišno poslovanje?

Komercijala i skladište
Primjer iz prakse

Ekoplus d.o.o.

SEKTOR: Trgovačko društvo za gospodarenje otpadom
MODUL: Komercijalno i skladišno poslovanje

IZAZOV:

Procesi upravljanja skladištem formirani su tek kada se klijent odlučio za implementaciju ERP sustava. Svi odjeli funkcionirali su zasebno bez softverske podrške. Imperativ je bio uspostaviti komunikaciju između financija, skladišta, nabave i nadređenih osoba na način da svi sudionici imaju uvid u podatke u stvarnom vremenu. Cilj je bio pojednostaviti i povezati procese unutar Društva, ubrzati poslovne procese, podići učinkovitost poslovnih procesa na razini Društva. Kao dodatni problem detektirane su narudžbenice za dobavljače jer su se unosile ručno. Radi neusklađene klasifikacije, događale su se greške pa su često isti artikli nazivani su drugačije. Proces je uzimao previše vremena radi nesporazuma u komunikaciji i čekanja odobrenja odgovornih osoba. 

REZULTAT:

U FAROS-u postoji 206 primka kalkulacija koje unosi skladištar i klasifikacija prema više vrsta skladišta (npr. potrošni materijal, zaštitna odjeća i obuća, rezervni dijelovi) što je omogućilo jednostavno prepoznavanje vrste robe. Nakon zaprimanja robe i unosa primke, ista je odmah vidljiva na zalihama pa skladište, financije i nabava u svakom trenutku vide količinsko stanje zaliha. Sukladno tome se odvija i dinamika nabave strateških artikala. Primjerice: s obzirom na stanje zaliha goriva, točno se zna kada se naručuje cisterna s gorivom, kao i neki rezervni dijelovi koji su nužni u proizvodnji i bez kojih pogon ne bi mogao raditi.

"FAROS nam je uvelike ubrzao i olakšao cjelokupni proces nabave. Sva dokumentacija vezana za narudžbu (npr. zahtjevi djelatnika i ponude svih dobavljača) vidljiva je i dostupna na jednom mjestu što je povećalo transparentnost. Isto tako, djelatnicima je vidljiv status njihova zahtjeva/narudžbe poput odobrenja direktora, roka isporuke, načina isporuke. Omogućeno je povezivanje narudžbe s ispostavljenim računom što je važno kada je roba isporučena, a račun nije zaprimljen. U tom slučaju djelatnici u financijama mogu kontaktirati dobavljača što je dosta čest slučaj. Pomoću izvještaja koji se veže na narudžbe za dobavljača, prati se nabava artikala, u određenom periodu, što ubrzava i olakšava provjeru podataka koji se prikazju u registru ugovora."
Nika Dorčić,
Rukovoditelj računovodstva, financija i nabave u Ekoplus d.o.o.

Izdvojeni korisnici

Pregledaj FAROS module!

FAROS se implementira bez stresa jer idemo korak po korak!

Moduli se nalaze na istoj bazi podataka. Međusobno su povezani, ali mogu funkcionirati neovisno.

Financije i računovodstvo
Kadrovi i plaće
Analitika i poslovno
izvješćivanje
Osnovna sredstva
Ostali moduli

Novosti i savjeti

Kontakt

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničog iskustva.