Kako Faros ERP doprinosi održivosti i ekologiji?

Današnje poslovanje sve više teži prema održivosti i ekološkoj odgovornosti. U sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje, istražujemo kako kao integrirani ERP softver smješten u Oracle data centru, može biti ključan saveznik u ostvarivanju ciljeva održivog poslovanja koje postavljaju ekološki osviješteni menadžeri. Fokus je na načelima paperless ureda i kako takva inicijativa, podržana ERP rješenjem, može biti integralni dio ESG (Environmental, Social and Governance) strategije.

Ured bez papira: Smanjenje ekološkog otiska

Tradicijski uredi često su povezani s ogromnom potrošnjom papira, što generira otpad i troši prirodne resurse poput drveća i vode. Implementacija ERP-a koji funkcionira na načelima ureda bez papira nije samo ekološki odgovorna, već je i ekonomski isplativa mjera. Faros ERP omogućuje organizacijama da digitaliziraju svoje procese, eliminirajući potrebu za papirnatim dokumentima.

Digitalizacija dokumenata: Svi dokumenti, uključujući račune, ugovore i izvještaje, mogu se digitalno pohraniti. Dokumenti digitalno kolaju putem ERP sustava bez potrebe za printanjem. (e-račun, upravljanje dokumentima)

Elektronički potpisi: Umjesto tiskanja i potpisivanja papirnatih dokumenata, ERP softver omogućuje elektroničko potpisivanje što štedi vrijeme i resurse. (platni listići, financije)

Online kolaboracija: Zaposlenici mogu surađivati na dokumentima putem ERP platforme, bez potrebe za ispisom i distribucijom papirnatih kopija.

Integracija s ESG strategijom

ESG strategija postaje ključni dio poslovnih modela, a Faros ERP može podržati organizacije u implementaciji i praćenju ovih ciljeva.

Environmental (E): Smanjenje potrošnje papira i resursa kroz paperless ured doprinosi smanjenju ekološkog otiska kompanije.

Social (S): Digitalizacija procesa olakšava transparentnost i odgovornost prema zaposlenicima, što podržava socijalnu održivost.

Governance (G): Faros ERP sustav pruža mogućnost detaljne analize i povlačenja izvještaja o poslovanju, podržavajući transparentno upravljanje i donošenje odluka u skladu s korporativnim vodstvom.

Sigurnost i ekološki standardi u Oracle Data Centru

Faros ERP se nalazi u Oracle data centru u Frankfurtu, koji je osmišljen kako bi zadovoljio najviše standarde sigurnosti i ekološke održivosti.

Sigurnost podataka: Oracle data centar pruža vrhunsku sigurnost podataka kroz napredne tehnologije enkripcije i kontrolu pristupa, osiguravajući da su podaci korisnika zaštićeni od potencijalnih prijetnji.

Ekološki standardi: Oracle je predan smanjenju ekološkog otiska svojih operacija, što uključuje upotrebu obnovljive energije, efikasno upravljanje resursima i smanjenje emisija stakleničkih plinova. Time se osigurava da korištenje Faros ERP-a ne samo da optimizira poslovne procese, već i minimizira negativni utjecaj na okoliš.

Zaključak

Faros ERP, smješten u Oracle data centru, ne samo da pruža visoke standarde sigurnosti podataka, već i demonstrira posvećenost ekološkoj održivosti. Kombinirajući inovativne tehnologije s ekološki odgovornim praksama, ovaj ERP softver postaje ključni alat u ostvarivanju održivosti i zaštite našeg planeta.

Zajedničkom suradnjom brinimo o našem planetu svaki dan!

Faros ERP digitalni potpis

Faros ERP online radionica s korisnicima

Vani je pakleno vruće, a mi smo dio radnog dana odlučili provesti u ugodnom društvu svojih korisnika. U suradnji s partnerskom tvrtkom Elektronički računi okupili

Faros ERP gostovao na Ekonomskom fakultetu u Rijeci

Faros ERP na Ekonomskom fakultetu u Rijeci

Faros ERP gostovao je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci te pokazao studentima i profesorima kako uz podršku ERP-a upravljati različitim aspektima poslovanja.  U suradnji s

Faros ERP doprinosi održivom poslovanju i postizanju ekoloških ciljeva.

Kako Faros ERP doprinosi održivosti i ekologiji?

Današnje poslovanje sve više teži prema održivosti i ekološkoj odgovornosti. U sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje, istražujemo kako kao integrirani ERP softver smješten u Oracle

Kontakt

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničog iskustva.