Oracle Cloud podignuo je razinu usluge Faros ERP-a i kupci su to prepoznali

Faros ERP već godinu dana dostupan je kao usluga iz Oracle Cloud podatkovnog centra.To ga je dodatno osnažilo u segmentima: sigurnosti, dostupnosti, prilagodljivosti i analitici. Tržište je prepoznalo vrijednost i kvalitetu Faros ERP usluge pa je upita sve više.

Prošla je godina dana otkako je Faros ERP tim u suradnji s RIS R&D odjelom preselio Faros ERP u najveći europski podatkovni centar, Oracle Cloud u Frankfurtu. Prelazak na naprednu Oracle Cloud infrastrukturu omogućio je Farosu postizanje još boljih performansi. Farosovi klijenti koriste napredna dostupna i skalabilna poslovna rješenja iz ERP domene (financije, računovodstvo, kadrovi, plaće, naplata i tisak računa, komercijalno i skladišno poslovanje, osnovna sredstva, uredsko poslovanje, poslovno izvještavanje, e-račun, putni nalozi, POS, najam, digitalni potpis) za upravljanje poslovanjem u oblaku. Očekivanja su bila velika, projekt migracije bio je izazovan, a povodom prve godine Faros ERP-a u Oracle podatkovnom centru razgovarali smo s Goranom Kresom, direktorom Faros ERP odjela koji nam otkriva kako je ovaj potez privukao nove klijente i unaprijedio kvalitetu usluge Farosa.

  • U ovo vrijeme prošle godine izvršena je migracija Farosa iz RIS-ovog data centra u Oracle podatkovni centar u Frankfurtu. Kako se danas diše u Farosu?

Ovo vrijeme prošle godine bilo nam je prilično stresno. Imali smo dva velika projekta istovremeno – Oracle Cloud i prelazak na euro. Srećom, dobro smo se organizirali i pripremili, ali uvijek ima malo strepnje: što ako nismo nešto dobro predvidjeli, procijenili… Svi smo u timu počeli lakše disati onog ponedjeljka nakon migracije kada su korisnici upalili Faros, pokrenuli ga bez problema iz Frankfurta i nastavili raditi tamo gdje su stali. To je bio najbolji znak da su podaci uspješno preseljeni. Faros ERP se sada već godinu dana „vrti“ iz Frankfurta i sa sigurnošću možemo potvrditi da su se sve naše pretpostavke i ciljevi ostvarili. Proteklih 365 dana kontinuirano nadziremo funkcioniranje Farosa i nismo pronašli niti jedan nedostatak.

  • Koje konkretne prednosti Faros ERP-a u Oracle podatkovnom centru možete izdvojiti?

Definitivno je potvrđena najviša sigurnosna razina čuvanja podataka. Značajno je smanjen broj prekida u radu aplikacije, što znači da je Faros kao usluga bio praktički neprekidno dostupan korisnicima. Prekidi isporuke bili su planirani i odnosili su se na isporuke novih većih verzija. Pritom najviše mislim da prilagodbe vezane uz prelazak na euro. Skalabilnost, odnosno prilagođavanje zahtjevima korisnika je jednostavno. Proširenje resursa izvršavamo na jedan klik. Osjeti se i povećanje brzine rada aplikacije.

  • Je li preseljenje Faros ERP-a u Oracle Data centar utjecalo na poslovanje?

Preseljenje Faros ERP-a u Oracle Cloud data centar predstavlja strateški potez koji je donio brojne prednosti. Faros ERP jedan je od prvih ERP sustava koji je na našem tržištu bio dostupan u Cloudu. Bilo je to prije 15 godina, bila je to potpuno nova usluga i način poslovanja pa nismo imali baš ni puno izbora, osim napraviti vlastiti data centar. U tom trenutku bila je to velika hrabrost, ali i pokazatelj da RIS prati tehnološke trendove. Međutim, načini poslovanja se mijenjaju, tehnologija se razvija, a danas je Cloud must have. Došli smo u fazu da smo popunili svoje kapacitete i postojala je realna prijetnja da potražnja korisnika i mogućnosti našeg data centra postanu neodržive jer broj korisnika se višestruko povećao. Osim fizičkog ograničenja za nove servere, velik izazov postala je i informacijska sigurnost. Vlastiti data centar zahtijevao je velik angažman oko održavanja, na ovaj način smo dobili prostor i vrijeme za unapređenjem proizvoda kroz razvoj novih funkcionalnosti i poboljšanje kvalitete usluge. Ova promjena uočena je na tržištu i privlači nove klijente koji su prepoznali našu sposobnost da im pružimo visokokvalitetnu uslugu i podršku u oblaku.

  • Kakva su iskustva u suradnji s Oracleom?

U vlastitom data centru stvorili smo najveće mjere informacijske sigurnosti u skladu s međunarodnim standardima i mogli smo samo tražiti više. Oracle je naš dugogodišnji pouzdan partner pa smo s punim povjerenjem odabrali njihovu uslugu. Riječ je o jednom od najmodernijih svjetskih podatkovnih centara kojeg koriste velike svjetske kompanije, a zadovoljava stroge Tier III kriterije UpTime instituta, svjetskog lidera u standardizaciji performansi digitalne infrastrukture. Otporan je na potrese, poplave i različite nepogode. Smatra se mjestom visoke zaštite podataka i dizajniran je tako da danima može osigurati nesmetan rad korisnicima u slučaju izvanrednih okolnosti (npr. u slučaju prekida električne energije).

  • Faros je ove godine postao punoljetan. Tijekom 18 godina postojanja često je bio pionir u inovativnom poslovanju. Što se dalje može očekivati od Faros ERP-a?

Inzistiramo na implementaciji bezpapirnog uredskog poslovanja u pravom i punom smislu te riječi. U suradnji s partnerima uvodimo nove fintech usluge i razvijamo napredne funkcionalnosti koje bi uistinu mogle u potpunosti maknuti papir iz ureda. S druge strane takav način upravljanja poslovanjem trebao bi olakšati i ubrzati obavljanje poslova. Osim toga, u fokusu nam je usluga korisničke podrške. Naš tim je stručan u poznavanju Faros ERP-a, međutim inzistiramo na stručnim znanjima iz područja financija, knjigovodstva i upravljanja poslovnim organizacijama. Svojim korisnicima želimo pružiti sigurnost, pouzdanost i brzu prilagodljivost izazovima na tržištu.

Provjerite našu ponudu za napredna FAROS ERP rješenja!

Faros ERP digitalni potpis

Faros ERP online radionica s korisnicima

Vani je pakleno vruće, a mi smo dio radnog dana odlučili provesti u ugodnom društvu svojih korisnika. U suradnji s partnerskom tvrtkom Elektronički računi okupili

Faros ERP gostovao na Ekonomskom fakultetu u Rijeci

Faros ERP na Ekonomskom fakultetu u Rijeci

Faros ERP gostovao je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci te pokazao studentima i profesorima kako uz podršku ERP-a upravljati različitim aspektima poslovanja.  U suradnji s

Faros ERP doprinosi održivom poslovanju i postizanju ekoloških ciljeva.

Kako Faros ERP doprinosi održivosti i ekologiji?

Današnje poslovanje sve više teži prema održivosti i ekološkoj odgovornosti. U sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje, istražujemo kako kao integrirani ERP softver smješten u Oracle

Kontakt

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničog iskustva.