Faros ERP je specijaliziran za upravljanje stambenim zgradama

Sve više upravitelja poseže za inovativnim funkcionalnostima koje omogućuju upravljanje i praćenje poslovanja prema najvišim standardima digitalnog poslovanja

Svi oni koji rade u sektoru za upravljanje stambenim zgradama znaju kako je riječ o kompleksnim procesima s velikom količinom podataka i potencijalnim rizikom nepravovremene dostave izmjena podataka. Svaka zgrada funkcionira kao mini tvrtka koja ima prihode (zajednička pričuva) i troškove (održavanje nekretnina). Sve više upravitelja poseže za inovativnim funkcionalnostima koje omogućuju upravljanje i praćenje poslovanja prema najvišim standardima digitalnog poslovanja. Jedan od najčešćih zahtjeva je Cloud tehnologija koja omogućava bolje performanse uz niže troškove.

Faros ERP softver za pametno upravljanje poslovanjem usko je specijaliziran upravo za tvrtke čiji je core business vezan za upravljanje stambenim zgradama s fokusom na napredne performanse i fleksibilnost u parametrizaciji obračuna pričuve. Radi korisnika iz sektora za upravljanje stambenim zgradama Faros je usklađen sa zakonskim propisima i pravilnicima koji reguliraju upravljanje nekretninama.

Korisnici iz sektora za upravljanje nekretninama kao glavne prednosti izdvajaju:

 • Dostupnost uvijek i svuda (Cloud!)

 • Jednostavan obračun pričuve s brojnim mogućnostima

 • Visoka mogućnost prilagodbe sustava zahtjevima korisnika

 • Smanjenje troškova upraviteljima i zgradama

 • Osjetno ubrzanje svakodnevnih zadataka

 • Lakša i brža komunikacija s predstavnicima suvlasnika

 • Iskusna i profesionalna korisnička podrška

 • Postizanje načina poslovanja po paperless office načelima

Faros može sljedeće:
 • Obračun pričuve (prihod zgrade)
 • Obračun definiranih dodatnih troškova za suvlasnike (prihod zgrade)
 • Obračun naknade za upravljanje (trošak zgrade)
 • Obračun osiguranja (trošak zgrade)
 • Obračun definiranih dodatnih troškova zgrade
 • Evidencija šteta
 • Slanje uplatnica putem maila
 • Trenutno dobivanje bilance zgrade
 • Prihvat izvoda slanjem na mail (moguće i direktno iz banke)
 • Kartica zgrade na dan
 • Obračun honorara za predstavnike suvlasnika i kreiranje JOPPD obrazaca
 • Izvještaji na zahtjev, a prema dostavljenoj specifikaciji
 • Mobilna aplikacija za predstavnike

Izdvojene funkcionalnosti koje u Farosu oduševljavaju upravitelje stambenih zgrada

 1. Definiranje koeficijenata za obračun pričuve je fleksibilno. Koeficijenti za pričuvu pojedine zgrade unose se na jednom mjestu, u cjeniku, što omogućuje jednostavnu i brzu promjenu.
 2. Dodatna zaduženja (npr. energetska obnova, zajednička struja, obnova stolarije) mogu se obračunavati skupa s pričuvom čime se uvećava iznos na uplatnici za pričuvu ili odvojeno čime se dobiva posebna uplatnica.
 3. Moguće je dobiti obračun za sve zgrade odjednom, na jedan klik.
 4. Obračun pričuve može se napraviti za definirano područje, za pojedinu zgradu, pojedinačno za suvlasnika ili određeni skup prostora.
 5. Stanari mogu odabrati primanje uplatnica putem e-maila. U tom slučaju uplatnice se šalju nakon obračuna pričuve direktno iz sustava na unesenu e-mail adresu. (Smanjenje troškova! Ušteda vremena! Ekološko poslovanje!)
 6. Izvodi i sva dokumentacija se čuva u digitalnom arhivu prema sigurnosnom protokolu međunarodne norme ISO 27001.
 7. Bilanca poslovanja se može dobiti u bilo kojem trenutku na jedan klik. (Naravno, uz preduvjet da je vođenje financija ažurno i uredno.)
 8. Postupak promjene podataka o suvlasnicima je jednostavan, a svaka izmjena je kronološki zapisana i dostupna u Farosu.
 9. U Farosu se može bilježiti bilo koji podatak o zgradi koji korisnik smatra bitnim – od broja katastarske čestice do kontakata predstavnika i njihovih zamjenika.
 10. Moguć obračun naknade za predstavnike suvlasnika (drugi dohodak) te izrada pripadajućih JOPPD obrazaca.
 11. Moguća izrada naloga za isplatu naknada za predstavnike suvlasnika (datoteka SEPA koja se učitava putem internet bankarstva).
 12. Prijava štete – svi podaci o nastaloj šteti unose se u specijalizirani modul (opisi, fotografije, popratna dokumentacija…) i iz sustava se mogu dostavljati osiguravatelju putem e-maila. Dokumentacija se pohranjuje u digitalni arhiv, a moguće ju je napredno pretraživati prema različitim kriterijima: statusu (zaprimljeno, spremno za slanje, poslano osiguravatelju, završeno…), godini, području, zgradi, tipu štete…
 13. Moguće postaviti automatiku kod retroaktivnih promjena podataka (koeficijenata, suvlasnika, žiro računa…) kako bi se automatski ponovno kreirali dokumenti s novim podacima.
 14. Posebno prilagodljiv tisak i mogućnost izrade različitih izvještaja na zahtjev, a prema dostavljenoj specifikaciji korisnika.

Web aplikacija za predstavnike suvlasnika

"S aplikacijom Moj Rumat ono što je znalo trajati mjesecima riješim za 30 sekunda. Obavijesti o novim nalozima primam putem e-maila, kliknem na poveznicu, provjerim naloge i izvršim ovjeru. Veliki plus je što su na jednom mjestu dostupni svi podaci o računu zgrade. Vjerujem da je i upravitelju ovaj način rada olakšao i unaprijedio poslovanje."
Marina Matijaš Kreso,
predstavnica suvlasnika stanara

Želiš lakše, jednostavnije i učinkovitije upravljati stambenim zgradama?

#paperlessoffice

Konferencija E_BIZ

Farosovci na konferenciji E_BIZ

Što poduzimamo vezano za prelazak na euro? Pratimo razvoj događanja i zakonodavne okvire, sudjelujemo na radionicama i predavanjima, analiziramo i planiramo potrebne izmjene, razgovaramo s

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničog iskustva.