Faros ERP gostovao na fakultetima i veleučilištima

Faros ERP kao primjer informacijskog sustava specifične namjene i poslovnog sustava predstavljen je na riječkom Fakultetu informatike i digitalne tehnologije i Veleučilištu. Studenti Veleučilišta Velika Gorica praktičani dio nastave o ERP sustavima odradili su upravo u Farosu.

Faros ERP na Fakultetu informatike i digitalne tehnologije

Direktor odjela za razvoj Faros ERP sustava Goran Kreso na poziv dr. sc. Martine Ašenbrener Katić gostovao je na kolegiju „Informacijski sustavi specifične namjene“. Na primjeru Faros ERP-a sa studentima je podijelio neposredna iskustva i znanja o tehnologijama i poslovnim sustavima. Kao bivši student odjela za informatiku riječkog Sveučilišta podijelio je svoja iskustva u razvoju karijere, obrazložio svoje poslovne odluke te pokazao kako je biti u koži programera poslovnih aplikacija. Osvrnuo se i na pozitivne i negativne aspekte novih i starih tehnologija te ispričao RIS-ovo iskustvo s tehnologijom. Također, pokazao im je kako izgledaju nepregledni redovi koda u Faros backstage-u te kako ga vide i doživljavaju korisnici.

Studenti Veleučilišta u Velikoj Gorici vježbali u Farosu

Rado smo se odazvali upitu dr. sc. Danijele Kažović  te za potrebe vježbi studenata Veleučilišta Velika Gorica omogućili pristup našem Faros ERP sustavu, a za potrebe vježbi u sklopu kolegija Poslovno informacijski sustavi. Studentima su prezentirani sljedeći moduli: financije i računovodstvo, kadrovi i plaće, billing, komercijalno i skladišno poslovanje, osnovna sredstva, analitika i poslovno izvještavanje, pisarnica, e-račun, najam, putni nalozi i POS – fiskalna blagajna. S obzirom na pozitivne reakcije studenata, Faros ERP nastavlja suradnju s velikogoričkim veleučilištem. Njihovi će polaznici uz Faros imati uvid kako moduli ERP-a izgledaju u stvarnosti, a posebna pažnja usmjerit će se na podatke i izvještavanja.

Faros kao primjer ERP sustava i na riječkom Veleučilištu

Suradnju s Veleučilištem u Rijeci inicirala je doc. dr. sc. Elena Krelja Kurelović u okviru kolegija Poslovni procesi u organizacijama. Nakon odslušanog teoretskog dijela u kojemu su se studenti s ERP sustavom upoznali na pojmovnoj razini (što je, što radi i zašto je važan za poslovni sustav), Farosovo predavanje pokazalo im je kako automatizacija poslovnih procesa funkcionira u praksi iz prve ruke, i to s naglaskom na poslovnim procesima nabave, prodaje i skladišnog poslovanja.

Posebno nas je razveselio velik broj pitanja na kraju svih predavanja i zanimanje studenata zato se veselimo novim susretima i suradnjama!

NOVI ERP Faros

Kada i zašto zamijeniti ERP sustav?

Onog trenutka kada se ovo zapitat i čim se počnete preispitivati je li ERP koji trenutačno koristite dovoljno dobar za vašu tvrtku, znači da nešto

Kontakt

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničog iskustva.