Prelazak na euro u Farosu

Vlada je 21. srpnja 2022. godine donijela konačnu odluku o ulasku o eurozonu. Euro će u Hrvatskoj postati službena valuta od 1. 1. 2023., a prva faza i prijelaz će započeti već 5. rujna.

Promjena će biti veći broj, od kojih izdvajamo: dvojni iskaz platnih lista, dvojni iskaz cijena na svim dokumentima po kojima potrošač može izvršiti uplatu, a odnosi se na fizičku osobu, postavljanje fiksnog tečaja na vidljivo mjesto…

Naš cilj je svim korisnicima Farosa osigurati miran i bezbrižan prelazak na euro, barem što se tiče ERP-a. To podrazumijeva potpunu prilagodbu Farosa poslovanju, zakonskim odrednicama i zahtjevima prema svim korisnicima.

S pripremama smo započeli još početkom godine prateći sva zbivanja donošenjem Zakona  o uvođenju eura kao službene valute i službene objave nadležnih institucija. Također, aktivno sudjelujemo na relevantnim stručnim radionicama i edukacijama.

U prvoj fazi projekta prilagodbe Farosa na euro, nakon analize i izrade plana rješenja dovršen je i test modela tranzicije baze podataka i test performansi cjelokupnog sustava temeljen na novom modelu.

Trenutačno su nam u fokusu dorade na sučelju, prvenstveno dio koji se odnosi na dvojno iskazivanje cijena i iznosa.

Izdvojeno o prilagodbama euru:

  • Postojeći podaci bit će vam dostupni u izvornom obliku s opcijom konverzije u eure.
  • Imat ćete mogućnost istovremenog pregleda izvornih podataka i njihovih konvertiranih vrijednosti.
  • Faros će zadržati pregled svih povijesnih podatka u kunama (ovo će biti značajno sljedeće godine prilikom kreiranja izvještaja).
  • Tijekom prijelaznog razdoblja moći ćete istovremeno raditi u istoj aplikaciji i u kunama i u eurima.
  • Za potrebe analitike predviđena je konverzija svih unesenih kunskih prometa u euro.
  • Podesit ćemo automatsko preračunavanje naknadno unesenih kunskih prometa.
  • Imat ćete mogućnost dvojnog iskazivanja ukupnih iznosa na: ponudama, platnim listićima i računima (POS blagajna, B2B i B2C).
  • Konverzijski tečaj bit će istaknut i vidljiv na svim relevantnim dokumentima.
  • Promjene neće utjecati na brzinu rada sustava!

Detaljnije informacije (iznimke od obveze dvojnog iskaza, važne datume, tečaj, isl.) o prelasku na euru pronađite na stranici Faros i euro

AŽURNE INFORMACIJE PRONAĐITE U FAROS EURO CORNER OBJAVAMA!

Faros ERP gostovao na Ekonomskom fakultetu u Rijeci

Faros ERP na Ekonomskom fakultetu u Rijeci

Faros ERP gostovao je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci te pokazao studentima i profesorima kako uz podršku ERP-a upravljati različitim aspektima poslovanja.  U suradnji s

Faros ERP doprinosi održivom poslovanju i postizanju ekoloških ciljeva.

Kako Faros ERP doprinosi održivosti i ekologiji?

Današnje poslovanje sve više teži prema održivosti i ekološkoj odgovornosti. U sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje, istražujemo kako kao integrirani ERP softver smješten u Oracle

Kontakt

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničog iskustva.